loading

دی اریتور

دی اریتور

تعریف کلی :در یک تعربف ساده دی اریتور یک مبدل حرارتی با تماس مستقیم است که به کمک بر خورد آب و بخار و در نتیجه گرم کردن آب (قانون هنری)گاز های محلول در آب را از آن جدا می کند.

همچنین دلیل پایین بودن فشار جزئی گاز های مورد نظر در فضای داخلی دی اریتور،گاز های محلول در آب به فضای مجاور خود(فاز بخار)منتقل می گردند.

همچنین خلاء موضعی ناشی از کندانس شدن بخار به حذف گاز های محلول در آب منجر می شود.دی اریتور با گرمایش آب تغذیه به بهبود عملکرد بویلر کمک کرده و عملکرد صحیح آن می تواند موجب کاهش تزریق مواد شیمیایی به آب بویلر به خصوص سولفیت سدیم شود.مقدار نرمال اکسیژن در اب تغذیه بعد از دی اریتور0/005 ppm است.

انواع دی اریتور کدامند؟

کدام نوع مناسب تر است؟

مزایا و معایب آن کدام است؟

دی اریتور چقدر بخار مصرف می کند؟

انواع دی اریتور:

در یک دسته بندی کلی به دو دسته تقسیم می شود:

1-سینی دار

2- اسپری یا پاششی

نوع سینی دار

در این نوع دی اریتور برای آزاد سازی گاز های محلول از سینی های پشت سر هم کمک گرفته می شو.آب از طریق پاشش از بالای محفظه روی سینی ها به صورت آبشاری حرکت می کند.در داخل این محفظه از طریق خط ورودی بخار همواره مملو از بخار است.

این بخار ذرات و لایه های نازک آب را گرم کرده و گاز های حل شده در آن مانند اکسیژن و دی اکسید کربن را جدا می کند.

در این نوع دستگاه مقدار مشابهی آب در معرض بخار قرار گرفته و گاز های محلول در آن آزاد خواهند شد.در نتیجه مستقل از دمای ورودی دمای آب خواهد بود.همچنین با کاهش بار بهره برداری به حد اکثر مقدار طراحی نسبت سطح به قابلیت عبور دهی افزایش یافته و فیلم های نازک تری برای آزاد سازی گاز ها تشکیل خواهد شد.

این امر گاز زدایی موثر آب  تحت تمام شرایط دمایی آب ورودی و شرایط جریان را فراهم خواهد نمود.

مزیت نوع سینی دار این تجهیز در این است که چنانچه دی اریتور در بار متغیر و یا دمای آب ورودی متغیر بهره برداری می شود نوع سینی دار این تجهیز عمل کرد مناسبی خواهد داشت.

اما عیب این دستگاه مساله بروز کاویتاسیون  در پمپ بویلر است.برای رفع این مشکل باید دی اریتور در ارتفاع 9 متری از نقطه مکش پمپ تغذیه نصب شود تا از بروز پدیده کاویتاسیون جلوگیری به عمل آید

جریان آب

اب ورودی به دی اریتور توسط اسپری ولو به محفظه بخار قسمت پیش گرم کن اسپری می شود.گذر آب از این محدوده مملو از بخار بخش اعظم گاز های خورنده را آزاد می کند.

آب پیش گرم شده وارد قسمت اسکرابر شده و بعد از گذر از آن و بر اثر اختلاط آب با مقدار زیاد بخار گاز های آن به طور کامل آزاد می شود.

جریان بخار

جریان بخار پس از ورود به دی اریتور توسط اسپری ولو به محفظه بخار قسمت پیش گرم کردن اسپری می شود.گذر آب از این محدوده مملو از بخار بخش اعظم گاز های خورنده را آزاد می کند.آب پیش گرم شده وارد قسمت اسکرابر شده و بعد از گذر از آن و بر اثر اختلاط  آب  با مقدار زیاد بخار گاز های ان به طور کامل آزاد می شود.

این برخورد به شکل مکانیکی کلیه گاز ها غیر قابل کندانس را آزاد می کند. پس از آن آب و بخار از قسمت اسکرابر خارج می شوند و بخار باقی مانده در داخل محفظه دی اریتور وظیفه پیش گرم را انجام میدهد بخش اعظم این بخار مجددا” کندانس می گردد و بخشی نیز همراه با گاز های غیر قابل کندانس  از ونت به اتمسفر تخلیه می گردد و به همین ترتیب سیکل ادامه می یابد.

مزایای این نوع دی اریتور نسبت به نوع سینی دار:

  • حد اقل اتلاف بخار که نتیجه استفاده از کندانسور ونت مخصوص می باشد.
  • راندمان بالای گاز زدایی در 2 مرحله پیش گرم و اسکرابر(اکسیژن تا 0/005cc/lit و برای co2 نزدیک به صفر)
  • قابلیت ساخت در ظرفیت های مختلف
  • اما مهم ترین مزیت این نوع از دی اریتور نصب آسان با حداقل ارتفاع سقف است.مهم ترین در انتقال آب دی اریتور با دمای بالا به بویلر مساله بروز پدیدهکاویتاسون تبخیری (کلاسیک در پمپ است)در پمپ است.در دی اریتور پاششی طرح پرموتیت می توان با افزایش فشارموثر ناشی از حضور بخار در داخل تانک دی اریتور با ایجاد فشار مثبت NPSHa را افزایش داده و مانع از بروز کاویتاسیون در پمپ شد.به همین دلیل اصطلاحا” به این نوع از دی اریتور سقف کوتاه(LOW HEADROOM DEAERATOR)نیز می
    دی اریتور

    دی اریتور

    گویند.

Visits: 843

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟